• 5 June 2024

Ieder bedrijf heeft zich te houden aan de coronamaatregelen. Veel werkgevers kiezen ervoor hun personeel vanuit huis te laten werken, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Werkt jouw personeel nog vanaf de werkvloer? Dan ben je verplicht de nodige maatregelen te treffen. Wat overigens vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Vind jij het ook maar ingewikkeld uit te voeren binnen jouw bedrijf? Lees dan deze 5 tips die je helpen om de coronaregels na te leven.

1. Maak duidelijke regels

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn veel werkgevers voor een uitdaging komen te staan. Je hebt een gezellige kantoortuin met flexibele werkplekken en opeens moeten we 1,5 meter afstand houden. Dit lijkt een stuk makkelijker dan het is. In de praktijk trekken collega’s namelijk snel naar elkaar toe. Dus om te voorkomen dat je de regels overtreedt, stel je duidelijke regels op. Controleer regelmatig of je personeel zicht daaraan houdt en spreek mensen erop aan wanneer regels worden overtreden.

2. Plak speciale tape op de vloer

Om een snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Probleem is alleen dat veel mensen moeite hebben met het inschatten van afstand. Gaat dit bij jou op de werkvloer ook geregeld mis? Breng dan markeringen aan op de vloer. Corona tape biedt uitkomst. Dit plak je makkelijk en snel op de vloer, waardoor het makkelijk is voldoende afstand van elkaar te houden.

3. Hang duidelijke borden op

Bij nagenoeg ieder bedrijf komen dagelijks mensen over de vloer. Uiteraard wil je dat ook zij zich aan de regels houden die gelden binnen jouw bedrijf. Corona borden kunnen hierbij helpen. Met deze borden geef je bijvoorbeeld aan dat het dragen van een mondkapje verplicht is of dat zij op een bepaalde plek moeten wachten. Je kunt deze borden in stickervorm kopen, zodat je ze op de grond kunt plakken. Veel bedrijven hangen ze ook bij de entree. Op deze manier wordt iedere bezoeker direct gewezen op de geldende regels.

4. Zorg voor fijn desinfectiemiddel

Verplicht je iedere bezoeker om bij binnenkomst zijn handen te desinfecteren. Wijs hen hier dan op. Veel bedrijven plaatsen daarom een desinfectiezuil in de buurt van de entree. Zijn er meerdere plekken om binnen te komen? Zorg er dan voor dat er bij iedere ingang desinfectiemiddel staat. Helaas gebeurt het regelmatig dat mensen de zuil compleet over het hoofd zien. Dit voorkom je met behulp van stickers of borden. Hierdoor weten bezoekers dat zij hun handen moeten desinfecteren, waardoor ze goed in de gaten houden of ergens desinfectiemiddel staat.

5. Pas waar mogelijk de werkomgeving aan

Je kunt nog zoveel borden en stickers ophangen binnen jouw bedrijf, maar soms gebeurt het toch dat mensen de regels vergeten. Het was voorheen immers geen probleem om binnen elkaars 1,5 meter te komen, waardoor het een soort automatisme is. Om de kans dat het binnen jouw bedrijf misgaat te verkleinen, pas je de werkomgeving aan. Richt jouw werkvloer zo in dat mensen goed op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen werken. Zie je dat dit alsnog problemen oplevert? Vergroot de afstand dan eventueel tot 2 meter. In dat geval wordt het een stuk makkelijker om de coronaregels op de werkvloer na te leven.